Pályázatok

Kedvezményezett: Stúdió Fehérvár Oktatási Nonprofit Kft.

Projekt címe: „Székesfehérvári tablótár – múlt, érték, történelem” Helyi identitás és az önkéntesség erősítése

Megítélt támogatás: 4.525.400 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja a székesfehérvári középiskolai tablók 500 darabos online gyűjteményének elkészítése, ehhez kapcsolódóan a helyi identitás és az önkéntesség erősítése. A projekt másodlagos célja a tablótár városmarketing célú hasznosítása. A tablógyűjtemény elektronikus hozzáférhetősége nem csupán a csoportos elérést biztosítaná, hanem a különböző szűrésekkel ellátott kereséseket is, például intézmény, évfolyam, név szerint. Székesfehérvár kulturális örökségének részévé válva megmaradhat az utókor számára is.

Projekt befejezésének dátuma: 2021.01.29.

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00456


Támogató:Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága

Kedvezményezett: Stúdió Fehérvár Oktatási Nonprofit Kft.

Azonosító szám:TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00659 

A projekt címe: „Új közösségi tér kialakítása Székesfehérváron”

Az elszámolható költség 11.700 000 Ft, intenzitás: 100%


Támogatási program: TOP-7.1.1-16 Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva.

A projekt rövid leírása:
A projekt keretében olyan közösségi, kulturális tér jött létre, amely hozzájárul a fiatalok közösségi szemléletű fejlesztéséhez, alternatív időtöltést kínál számukra, és ezáltal elősegíti a fiatalok megszólítását is. A közösségi tér kialakításával szervezetünk hatékonyabban tudja megszólítani a fiatalokat, felmérni igényeiket, ezáltal szolgáltatásait úgy alakítani, hogy azok megfeleljenek a célcsoport számára. A szolgáltatásfejlesztéssel elősegíthető a fiatalok helyben maradásának elősegítése, ill. helyi identitásuk erősítése. Az Ybl Miklós Szakközépiskola és Szakgimnázium jelenleg Székesfehérvár belvárosához közel, a Várkörút 52. szám alatti székhelye közvetlen környezetében működik a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István, Bugát Pál, Hunyadi Mátyás, Jáky József, Deák Ferenc Szakgimnáziumai, valamint a Teleki Blanka Gimnázium mindösszesen több ezer középiskolás fiatallal. Az ő elérésük és bevonásuk a közelségből fakadóan hatékonyabbá tehető a közösségi tér megfelelő kialakításával. A projekt célcsoportja elsődlegesen a székesfehérvári 14-24 éves fiatalok.

A Projekt eredménye
A projekt keretében kb. 150 m2-es, több helyiségből álló közösségi tér került kialakításra a Várkörút 52. szám alatt ingatlan első emeletén. Ebből két terem frontális oktatási lehetőséget, egy helyiség pedig közösségi célú felhasználást tesz lehetővé.  A pályázat keretében beszerzésre került 9 db babzsákfotel, szekrények, 40 db tanulóasztal 2 személyes laminált asztallappal, 80 db iskolai szék, 2 db párnás ülőpad, valamint 10 db szék is. A közösségi tér demonstrációs és IKT-jellegű fejlesztéséhez beszerzésre került 4 db VR szemüveg (HTC és Oculus márkajelzéssel ellátott), vezérlőkkel és trackerekkel, VR szoftverek, valamint VR vezérlésre alkalmas 2 db Dell G15 5511 Dark Shadow Grey típusú laptop, továbbá a közösségi helyiségben elhelyezésre került egy LG audiorendszer, és USB töltőállomások is. Ezen felül 4 db egyedi építésű Gamer PC is helyet kapott.

A felújított termek Székesfehérváron a Várkörút 52. szám alatt, azaz az Ybl Miklós Szakközépiskola és Szakgimnázium székhelyén várja azon környékbeli középiskolásokat, akik egy kellemes hangulatú közegben szeretnének lazítani. A beruházásnak köszönhetően az idelátogatók egy modern hangulatú helyiségben babzsákfoteleken pihenhetnek, megismerkedhetnek új technológia eszközökkel, kipróbálhatják a VR szemüvegeket, a legmodernebb videójátékokat és e-sport versenyeken is részt vehetnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt kezdete: 2021.08.03.

A projekt befejezése:2022.03.31.